به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا طلایی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی که ظهر چهارشنبه در سالن امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد با اشاره به تعریف ۱۱ پروژه اقتصاد مقاومتی برای بخش کشاورزی در سال ۹۵ اظهار کرد: فراوری تختم مرغ پاستوریزه از جمله این پروژه بود چرا که در ۶ ماه اول سال افزایش تولید تخم مرغ بسیار بالا بود و بازار کشش نداشت.
وی افزود: بر همین اساس رایزنیهایی برای ورود بخش خصوصی به این بخش انجام دادیم که در نهایت سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد تومانی د ر این زمینه انجام گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به اینکه در این پروژه سرمایهگذاری ارزی هم صورت گرفته اظهار کرد: این پروژه در حال حاضر ۷۰ درصد پیشرفت فیزیک درد و فقط استقرار دستگاهها مانده است.
وی احداث سردخانه دو مداره با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی را از دیگر پروژههای ستاد اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی دانست و افزود: این پروژه هم در راستای تکمیل زنجیره تولید طراحی شده که در کنار واحد پولت، واحد پرورش مرغ تخم گذار، واحد تکمیل زرده تخم مرغ و واحد بستهبندی قرار میگیرد.
ایجاد بانک اطلاعاتی ساختار واحدهای مرغداری و تکمیل ماشین آلات مرغداریها با هدف صادراتی از دیگر پروژههایی بود که طلایی به آن اشاره کرد.
وی ادامه داد: برای ترخیص برخی از ماشینآلات مشکلاتی در گمرک داشتیم که الان استقرار شده و الان بهره برداری میشود که ظرفیت خوبی برای صادرات دارد.
احداث کارخانه اسانس و گلابگیری
پرورش ماهی در گلخانه ها، توسعه گیاهان دارویی و احداث واحد کارخانه گلاب گیری و تولید اسانس از دیگر پروژههایی بود که رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم به آن اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه در گذشته در بخش گلخانه در استان قم خوب عمل نشده اضافه کرد: الان ۲۵ هکتار گلخانه پرونده در بانک دارند و توسعه ۱۰۰ درصدی گیاهان گلخانه ای را شاهد هستیم.
طلایی با اشاره به پیگیری هشت پروژه اقتصاد مقاومتی در سال گذشته گفت: زنجیره پرورش بلدرچین که در حال ساخت و ساز است یکی از این پروژهها بود.
مرغوبترین خاویار مربوط به قم است
وی با اشاره به قرار گرفتن پرورش ماهی های خاویاری در پروژههای اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: سال گذشته ۱۲۰ کیلو خاویار صادر کردیم. بهترین خاویار کشور، خاویار قم بود که به فرانسه صادر شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: در سال گذشته ۱۵ صندوق خرد زنان روستایی در برنامه گذاشته شد که ۲۱ صندوق ایجاد شد.
وی افزود: بانک های عامل در سال گذشته ۳۹۲ میلیارد تومان به بخش کشاورزی پرداخت کردند که ۷۰ درصد مبلغ در دو سه ماه پایانی سال انجام شد.
آنطور که طلایی میگوید پروژههایی مانند تکمیل زنجیره تولید تخم مرغ، ایجاد بانک اطلاعاتی مرغداریها، پرورش بلدرچین، پرورش ماهی خاویاری و تامین آب مجتمع دامشهر از جمله پروژه های سال ۹۷ در بخش کشاورزی هستند که به ستاد اقتصاد مقاومتی پیشنهاد شده است.
وی با اشاره به اینکه متجمع دامشهر در کشور بینظیر و در خاورمیانه استثنا است گفت: این مجتمع دو چاه آب دارد که در تابستان شوری به ۹ هزار میرسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به خرید یک چاه برای این مجتمع از چاههای علی آباد اظهار کرد: ۱۲ میلیارد آب از اعتبارات ملی برای انتقال ۲۳ کیلومتر گرفتیم که ۱۲ کیلومتر اجرایی شده است.
وی با اشاره به اینکه حداقل ۲۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است عنوان داشت: تلاش میکنیم برای هفته جهاد کشاورزی این پروژه را افتتاح کنیم.
هزینه ۹۰ میلیارد تومانی آبیاری نوین
طلایی با اشاره به افزایش بهرهوری استفاده از آب در بخش کشاورزی گفت: سال ۹۳ کمتر از ۵ درصد اجرای سیستم های نوین آبیاری داشتیم و امروز استان قم ۲۷ درصد از اراضی را به سیستم آبیاری نوین مجهز کردهایم.
آنطور که وی میگوید ۶۰ میلیارد اعتبارات ملی و ۳۰ میلیارد اعتبارات کشاورزی برای این موضوع هزینه شده و امسال هم ۶۰ میلیارد تومان اعتبار ملی برای آن اختصاص داده شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به مشکل خرد بودن اراضی در اجرای این طرح اظهار کرد: بر همین اساس دشت دو هزار هکتاری طغرود را در قالب تجمیع با ۶۰۰ کشاورز و ۲۷ حلقه چاه برای اجرای این طرح انتخاب کردیم.
نظر شما